8 Kasım 2012 Perşembe

Limonata ve meyve sularýna dikkat

Limonata ve meyve sularina dikkat

Özlem Kamer Tercanlinin haberiYazin vazgeçilmezi limonata ve meyve sularina dikkat! Bozulmus meyveler ile iyi yikanmadan ve musluk suyu kullanilarak yapilan limonata ile meyve sulari, basta kanser olmak üzere birçok hastaliga yol açiyor. Takvime konusan Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESIDEF) Trakya Sorumlusu Gida Mühendisi Selim Sücüllü, bazi firmalarin sofralik tüketime uygun olmayan, küflenmis, bozulmus, ezilmis meyvelerle meyve suyu ve limonata yaptigini söyledi. Bu meyvelerle yapilan ürünlerin, mikrop ve toksin üretimine açik oldugunu vurgulayan Sücüllü, Tadindan anlasilmayan bu ürünler kanser, böbrek ve mide rahatsizlari ile alerji gibi birçok hastaliga zemin hazirliyor. Zirai atiklar da çok tehlikeli diye konustu. TADI VAR AMA KENDISI YOK! Bazi firmalarin sattiklari ürünün içine 1 damla meyve aromasi katarak, tüm siseyi meyve suyu diye sattigini anlatan Sücüllü, bunu ayirt etmek için ürünü cam bir bardaga bosaltip rengine bakmak gerektigini söyledi. Sücüllü, Kimyasal aroma ve tatlandirici ile yapilan meyve sularinda hiç meyve bulunmuyor. Vatandaslar ambalajdaki oranlara bakmali, markasiz, ucuz ürüne süphe ile yaklasmali dedi. IÇERIGINE DIKKAT EDINTüketicilerin meyve suyu alirken, içerigine dikkat etmesi gerektigini söyleyen gida mühendisi Selim Sücüllü, meyve sularinin 4e ayrildigini ifade etti:Meyve suyu: Yüzde 100 meyveden yapilir. Su katilmaz.Meyve nektari: Meyve orani yüzde 25 ile 99 arasindadir.Meyveli içecek: Meyve orani yüzde 10 ile 24 arasinda.Meyve aromali içecek: Içinde yüzde 0 ile 10 arasinda meyve bulunuyor.
Kaynak: http://www.moralhaber.net/
Haberi Oku
Etiketler: , Yasam Haberleri, Son Dakika Haberleri, Bediüzzaman Haberleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder